Coaten met vet middels hoge wrijfkracht

Naast het compacteren van poeders beschikken we over nog een andere droge route om granulaten te produceren, het mengen van verschillende componenten in een hoge intensiteit menger. Bij het compacteren is het principe dat een poeder (of mengsel) van poeders onder druk wordt samengedrukt en dat er op die manier een stevig robuust granulaat wordt geproduceerd. Bij het gebruik van de hoge intensiteit menger wordt een poeder vermengd met een product wat een lager smeltpunt heeft. Als gevolg van de frictie die ontstaat binnen de machine loopt de temperatuur op en verweekt de component met het lage smeltpunt. Afhankelijk van de smelt karakteristieken van deze component zal deze zich dan als een coating over de andere component verdelen en/of de individuele deeltjes aan elkaar plakken om zo granulaten te vormen.
Het apparaat dat we voor deze bewerking gebruiken is een hoge intensiteit mixer van de firma Henschel. Dit apparaat is een batch apparaat van ongeveer 600 liter en deze is uitgerust met een dubbele wand zodat al naar gelang de toepassing het apparaat gekoeld of verwarmd kan worden.

Download de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van droge granulaten produceren of lees verder voor meer informatie.

 

 

 

 

Coaten met vet middels hoge wrijfkracht

De Henschell hoog intensiteit mixer is een apparaat dat op verschillende manieren kan worden ingezet. Het kan worden ingezet voor het intensief mengen van poeders, het incorporeren/dispergeren van vloeistoffen, het verwarmen/frictioneren en coaten van poeders als ook voor het granuleren van poeders.
Dit batch apparaat heeft een capaciteit van ongeveer 600 liter en is uitgevoerd met een dubbelzijdige wand zodat naar believen kan worden gekoeld of verwarmd. Door de hoge wrijfkrachten die binnen dit apparaat ontstaan kunnen vloeistoffen op een zodanige wijze worden geïncorporeerd dat er geagglomereerd kan worden. De snelheid van de mengactie is variabel instelbaar en daardoor bestaat de mogelijkheid om producten met een relatief lage smeltpunt te verwarmen tot aan het verweking- of smeltpunt. Al naar gelang de ingestelde intensiteit en afhankelijk van de karakteristieken van het product kan daardoor een coating worden aangebracht of een granulaat worden gecreëerd.
Deze toepassing laat zich uitstekend combineren met onze Glatt wervelbed droger (200 liter) waarin aansluitend de natte massa of de natte granulaten kunnen worden gedroogd. Het granulaat wordt feitelijk gevormd doordat de verschillende individuele component delen aan elkaar gaan kleven. Al naar gelang de intensiteit van de mengactie zal de dichtheid van het granulaat toenemen. Typisch zal deze dichtheid ergens liggen tussen die van een gecompacteerd granulaat en die van een geagglomereerd granulaat. De vorm zal qua vorm ronder en minder hoekig zijn dan wat er via compactering wordt geproduceerd. Qua structuur zal het granulaat weer een wat minder poreus zijn dan wat er met wervelbed agglomeratie bereikt wordt.

Bent u geïnteresseerd in verdere details over deze toepassing dan horen wij graag van u.

Terug naar boven >>