Rollen Compactie | Fitzpatrick Chilsonator

Custom Powders is al in een zeer vroeg stadium in deze techniek ingestapt. Nu compacteren we al meer dan 20 jaar de meest verschillende poeders voor onze klanten en beschikken dan ook over een schat aan ervaring en expertise op dit gebied.

Deze techniek creëert vrij stromende granulaten zonder de noodzaak om binders of water toe te voegen. Het basis principe is dat een fijn poeder, of een mengsel van poeders, tussen twee roterende rollen wordt samengedrukt tot een solide plaat of sheet. Dit compactaat wordt dan vervolgens door een speciale molen naar een bepaalde grootte vermalen en daarna afgezeefd op de gewenste specificatie. compactieHet betreft een continu
gesloten systeem waarin alle poederstromen worden gerecycled. Er treed dan ook nauwelijks product verlies op.

Het eindproduct bestaat uit hoekige granulaten in de orde van grootte van ongeveer 200/300 micron tot enkele millimeters. Grotere granulaten zijn echter mogelijk door aanpassingen in de profielen van de gebruikte compactie rollen.

Download de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van rollen compactie of lees verder voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

Rollen Compactie | Fitzpatrick Chilsonator

Hoe werkt deze techniek?

RollencompactieHet principe van rollen compactering is dat een fijn poeder of mengsel van poeders tussen twee rollen wordt doorgevoerd waar het onder kracht wordt samengedrukt tot een compacte plaat of sheet. Deze plaat/sheet wordt dan door middel van een breker gereduceerd tot een hanteerbare grootte en vervolgens door een voor dit proces speciaal ontwikkelde, molen vermalen naar een specifieke deeltjesgrootte. De vermalen deeltjes worden vervolgens naar een zeef gevoerd waar het product naar de gewenste specificatie wordt afgezeefd. Het eindproduct wordt vervolgens afgepakt terwijl de te grootte deeltjes (oversize) en de te kleine deeltjes (fines) dan worden gerecycled. Dit uitgebalanceerde continue systeem maakt het mogelijk om een heel goede controle te houden over de uiteindelijke deeltjesgrootte die geproduceerd wordt als ook over de dichtheden die bereikt gaan worden.

We beschikken over een 7-tal verschillende compactoren van verschillende grootte en omvang. De verwerkingscapaciteit varieert van 50 kg /uur tot 30 T per dag afhankelijk van de gekozen grootte van de machine, de karakteristieken van het uitgangsmateriaal en of er wel of geen recycle benodigd is. Al onze apparatuur is in principe opgebouwd uit roestvrij staal en de opzet is zodanig dat zowel materiaal uit big bags als ook uit zakken verwerkt kan worden.
De grondstoffen voor compactie worden vaak van tevoren bij ons gemengd en daarna meteen gecompacteerd. Vandaar dat u in de meeste compactie ruimten ook meteen een meng unit zult aantreffen. Daar waar de specifieke karakteristieken van een product dit verlangen kunnen we geforceerde koeling met vloeibare stikstof of water toepassen en/of het vochtgehalte in de procesruimte reguleren. Bij voorkeur moeten de grondstoffen voor het compacteren niet te fijn zijn daar dit er toe kan leiden dat speciale apparatuur nodig is om het materiaal naar de compactor te transporteren. Dit kan de verwerkingscapaciteit en daarmee dus de prijs per ton beïnvloeden.
Hamermolen Naast de bewerkingskosten per ton brengen we zogenaamde 'Changeover kosten' per order in rekening. Dit zijn de kosten voor het opzetten en schoonmaken van de gebruikte apparatuur. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit van de opzet en natuurlijk daarvan hoe makkelijk/moeilijk het materiaal zich van de apparatuur laat verwijderen/schoonmaken. Voor het uitvoeren van kleinere order beschikken we dan ook over en aantal kleinere compactoren.
Het eindproduct in dit proces bestaat uit hoekige granulaten die variëren in de orde van grootte van ongeveer 200/300 micron tot enkele millimeters. Grotere granulaten zijn echter mogelijk door aanpassingen in de profielen van de gebruikte compactie rollen.

Waarom kiezen voor deze techniek?

De redenen dat vaak voor deze techniek gekozen wordt zijn de volgende:

Kwaliteit:
Uitgevoerd in ijzer met roestvrijs stalen contact delen. Geschikt voor de bewerking van chemische producten, plastic additieven, mengvoeders en voedingsmiddelen.

Explosie rating:
Geschikt voor producten met een lage tot hoge explosie risico rating (ST1 - ST2 - ST3).

Beschikbaarheid:
Deze apparatuur is beschikbaar zowel in Helmond (NL) als ook in Crewe (UK).

Terug naar boven >>