Droog Extruderen Pelleteermachine-UMT

Custom Powders biedt naast het compacteren ook de mogelijkheid om droge poeders of een mengsel van poeders te pelleteren. Bij deze techniek wordt de grondstof, al dan niet in combinatie met water of een ander smeermiddel, naar de machine gevoerd waarin het door middel van een aantal speciale roterende rollen onder forse druk door een matrijs wordt geperst. Afhankelijk van de dimensies van de gebruikte matrijs wordt het eindproduct dan een cilinderachtig product met een diameter grofweg in de range van ongeveer 2-4 mm en een lengte van enkele millimeters tot een paar centimeter. Deze techniek wordt vaker gebruikt voor grondstoffen die wat minder gevoelig zijn voor onder andere druk, temperatuurverschillen of vervuilingen. maalproces
Het is een relatief eenvoudige techniek waarmee men op een kosteneffectieve manier
een gemakkelijk doseerbaar en pneumatisch transporteerbaar product kan produceren.

Download de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van droog extruderen of lees verder voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Droog Extruderen Pelleteermachine UMT

Custom Powders heeft in haar continue zoektocht naar nieuwe technieken een aantal jaren geleden geïnvesteerd in de pelleteer techniek. We zagen in deze techniek een goede aanvulling op onze andere droge granulatie technieken en hebben indertijd gekozen voor de techniek van Simon Heeze (UMT) met een V3-75C. De UMT techniek onderscheidt zich van andere machines doordat ze gekozen hebben voor een verticale plaatsing van de matrijs in plaats van een horizontale plaatsing.

Hoe werkt deze techniek?

Pelleteren is een techniek die inzetbaar is voor poeders met verschillende structuren, bindkarakteristieken, deeltjesgrootten, vochtgehaltes, dichtheden, vezelrijke, poedervormige, grofkorrelige of pasta-achtige producten. Afhankelijk van het product kan het noodzakelijk zijn om water, een smeermiddel of een soort binder toe te voegen om pelleteren mogelijk te maken.
De grondstoffen worden door middel van speciale rollen onder forse druk door een matrijs geperst waaruit dan lange strengen product ontstaan die door middel van instelbare messen op de gewenste lengte worden afgesneden. Het resultaat is een cilinderachtig product dat redelijk homogeen is qua lengte en diameter. Afhankelijk van de gekozen matrijs ontstaan deeltjes die typisch variëren in diameter van 2 - 4 mm met een lengte van ongeveer 3- 5 cm. Vaak is het nodig om specifieke matrijzen te bestellen die specifiek worden ontworpen om de gewenste specificatie te bereiken.

Het selecteren van de juiste matrijs is bij deze techniek dan ook van het grootste belang. Custom Powders beschikt natuurlijk over een assortiment aan matrijzen die direct voor onze klanten beschikbaar zijn maar in veel gevallen moeten er toch vaak specifieke matrijzen ontwikkeld worden om de gewenste specificaties te kunnen voldoen. De specifieke vorm van de gaten in deze matrijzen is dus niet alleen van invloed op de lengte of diameter van het eindproduct maar ook op de uiteindelijke hardheid, vochtgehalte en temperatuur van het eindproduct. Het schoonmaken van de matrijzen is vaak een zeer intensief proces en vaak loont het zich te kiezen voor een eigen matrijs die alleen voor de eigen toepassing wordt gebruikt.
Dit proces wordt vaak gecombineerd met het voormengen van de grondstoffen en/of koelen /drogen van het eindproduct en eventueel afzeven van het eindproduct.

Waarom kiezen voor deze techniek?

Deze techniek biedt vaak een goed alternatief daar waar directe extrusie of droog mengen/compacteren niet mogelijk of economisch haalbaar is. Het eindproduct is normaal een goed stromend product dat zo goed als stofvrij is en daarmee makkelijker doseerbaar wordt. Vaak is het doel om de dichtheid van het product te vergroten, de vormgeving te verbeteren, het te versnijden met vulstoffen of het op een andere manier te veredelen. Dit vereenvoudigt het opslaan, transporteren en verpakken maar ook vaak de oplossingskarakteristieken van het product.
Pelleteren wordt vaak gekozen daar waar op een kosteneffectieve manier een redelijk ongevoelig product efficiënt verwerkt moet worden.
Voorbeelden van producten die vaker met deze techniek bewerkt kunnen worden zijn onder andere plastic additieven, verschillende chemische producten en mengvoeders.

Zoals bij al onze processen werken we ook hier weer nauw samen met de leverancier van onze apparatuur die initieel ontwikkelingswerk kunnen uitvoeren op hun laboratorium apparatuur. Op basis van deze eerste tests kan Custom Powders dan het proces opschalen naar onze productie apparatuur.

Kwaliteit:
Uitgevoerd in ijzer met roestvrijs stalen contact delen. Geschikt voor de bewerking van chemische producten, plastic additieven, mengvoeders en minder gevoelige voedingsmiddelen.

Explosie rating:
Geschikt voor producten met een lage tot middelhoge explosie risico rating (ST1 - ST2).

Beschikbaarheid:
Deze apparatuur is beschikbaar zowel in Helmond (NL) als ook in Crewe (UK).

Terug naar boven >>