Granulaten bewerken Glatt | Hüttlin

Naast het coaten van poeders bieden we ook de mogelijkheid om granulaten van een coating te voorzien. De apparatuur die we daarvoor in kunnen zetten zijn de Hüttlin (1200 liter) en de Glatt (200 liter) wervelbed drogers. Beide apparaten bieden naast het drogen ook de mogelijkheid om granulaten effectief en efficiënt te coaten.

Het aanbrengen van een coating op een granulaat vereist weer en heel andere benaderingswijze en techniek dan wat er bij poeders gebruikt kan worden. Een granulair product gedraagt zich namelijk anders dan een poeder, het te coaten oppervlak is groter en bij een granulaat moet men er zich bedacht van zijn dat het onder te veel wrijving of frictie uit elkaar kan vallen of dat er fijne deeltjes kunnen ontstaan.

Download de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van granulaten bewerken of lees verder voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Granulaten bewerken Glatt | Hüttlin

Het coaten van granulaten betreft een techniek waarbij een vloeistof of smelt onder druk op een granulaat kan worden aangebracht en waarna het product dan naar wens kan worden gedroogd of gekoeld. Het doel van een coating is vaak om het product te beschermen tegen vocht, lucht, licht, een geur of smaak te maskeren, de stroom karakteristieken van het product te verbeteren of om er voor te zorgen dat het product op gecontroleerde wijze zal oplossen of om actieve bestanddelen gedoseerd naar de omgeving vrij te laten.

De apparaten die wij voor wervelbed coating inzetten zijn onze Hüttlin of onze Glatt wervelbed machines. In deze machines worden de granulaten met behulp van stromende lucht in beweging gebracht en dan al dansend door de machine met een coating vloeistof besproeid. Het coaten en drogen (koelen) vinden dus plaats in dezelfde machine. Voor het verspreiden van de vloeistof kunnen verschillende soorten sproeikoppen worden gebruikt die op verschillende posities in de machine kunnen worden geplaatst. Kleine druppeltjes in combinatie met een lage viscositeit verzekeren een gelijkmatige verdeling van de coating over het product.

Bij het coaten is het van belang dat er een gelijkmatige verdeling van de coating vloeistof over het granulaat plaatsvindt en dat de coating stevig en duurzaam op zijn plaats blijft. De dikte van de coating kan variëren van een filmlaagje tot enkele millimeters.

De Glatt:

De Glatt is een batch wervelbed droger met een capaciteit van ongeveer 200 liter, waarin een bepaalde hoeveelheid granulaat batch gewijs gecoat kan worden. In deze machine wordt de vloeistof in principe vanuit de top van de machine aan het proces toegevoegd. Het is een kleinere machine waardoor deze machine in tegenstelling tot de Hüttlin ook geschikt is voor het verwerken van kleinere campagnes.

Het betreft een uiterst snel en effectief proces waarbij het product (granulaat) vrij omzichtig wordt behandeld en de kans op afbreuk van het granulaat dus gering is. Naar wens kan dit proces bijvoorbeeld met een zeef proces gecombineerd worden.

De Hüttlin:

Ook de Hüttlin valt onder de wervelbed technologie en biedt een grote productie flexibiliteit. Zo biedt ook dit apparaat de mogelijkheid tot film coating, coating met een hete smelt en de specifieke manipulatie van de oppervlakte karakteristieken van het granulaat, de pellets of tabletten.

Het betreft een batch machine met een capaciteit van ongeveer 1200 liter. Deze machine is in staat om grote batches hoogwaardige producten op een veilige manier te verwerken en biedt de mogelijkheid tot continue uniforme coating. Het proces principe van wervelbed coating is dat de granulaten worden door middel van lucht stromen in beweging worden gebracht en dat er dan een coating vloeistof op wordt gesproeid die dan wordt gedroogd en dat allemaal in een machine. De Hüttlin is een apparaat dat een zeer goede procescontrole biedt en daardoor zijn we in staat om u batch op batch te voorzien van een zeer continue vergelijkbare coating kwaliteit.

Het biedt de mogelijkheid om oppervlakte coatings aan te brengen met een hoge integriteit en het bezit de potentie om een granulaat van meerdere verschillende coating lagen te voorzien. Het proces is in staat om non uniforme (breekbare) granulaten effectief te coaten. Geen van beide processen is geschikt voor oplosmiddelen anders dan water!

Wilt u meer weten over de specifieke toepassingmogelijkheden van deze apparatuur dan horen wij natuurlijk graag van u.

Terug naar boven >>