Granulaten bewerken Glatt | Hüttlin | Shugi

Voor het drogen van granulaten kan Custom Powders een aantal wervelbed drogers inzetten. We beschikken over twee batch wervelbed drogers, een van de firma Glatt (200 liter) en een van de firma Hüttlin (1200 liter) als ook over een Shugi Wervelbed droger (1 T per uur) die zowel ingezet kan worden voor het op continue wijze drogen van granulaten als ook op een batch wijze.

Al deze apparaten bieden een aantal toepassingsmogelijkheden en een daarvan is het drogen van granulaten. Wat deze drogers geschikt maakt voor het drogen van granulaten is dat ze allen de granulaten met lucht in beweging brengen en zo wrijving tot een minimum beperken.

Alle drogers zijn volledig uitgerust in roestvrij staal en geschikt voor het drogen van zowel voedingsmiddelen (additieven) als ook voor laag toxische chemische producten.

Wilt u meer weten over het drogen van granulaten in batches?

Download dan de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van nat granulaten produceren of lees verder voor meer informatie.

 

 

 

 

 

Granulaten bewerken Glatt | Hüttlin | Shugi

Custom Powders biedt u de mogelijkheid granulaten in batches te laten drogen. Hiertoe zetten wij onze verschillende wervelbed drogers in die bijzonder geschikt zijn voor het verwerken van granulaten omdat ze het product met behulp van lucht in beweging brengen.

Er wordt dus geen mechanische druk op uitgeoefend en dat spaart het product. Het voordeel van een verwerking in batches is dar het principe mogelijk is om de verblijftijd in de droger specifiek op een bepaald product af te stemmen en om gedurende het proces met de temperatuur instellingen te spelen.

Naast twee typische batch wervelbed drogers, de Hüttlin (1200 liter) en de Glatt (200 liter) kunnen we ook onze Shugi wervelbed droger inzetten wat in principe een continue wervelbed droger is maar die met enige aanpassingen ook voor de verwerking van batches kan worden gebruikt.

Middels een soort schot kan het product in de droger worden gehouden totdat het naar de gewenste specificatie gedroogd is.

Ook in deze machine wordt het product met behulp van bewegende lucht door het apparaat bewogen.

Afhankelijk van de specifieke karakteristieken van het granulaat en van de gewenste hoeveelheden kan er gekozen worden voor de machine die dar het best op aansluit.

Na droging kan het product naar wens gezeefd worden om eventueel gecreëerde stof en fijne deeltjes uit het eindproduct te verwijderen.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden betreffende het drogen van granulaten? Klik dan hier om contact op te nemen.

Terug naar boven >>