Granulaten bewerken – Drogen Continu Shugi vloeibeddroger

Voor het continu drogen van granulaten kunt u ook bij Custom Powders terecht. We beschikken over een continue wervelbeddroger van de firma Shugi, die onderdeel uitmaakt van onze agglomeratie unit maar die ook op zich zelf staand gebruikt kan worden voor het drogen van granulaten.

In deze droger worden de granulaten aan een kant in de droger gevoerd en dan met behulp van bewegende warme lucht gedroogd en via 4 zones door de droger bewogen, waarna deze aan de andere kant weer uit de droger wordt afgevoerd.

Deze droger is uitgerust met een afzuiging voor fijne stof deeltjes zodat eventueel door het drogen ontstane stof deeltjes continu worden afgevoerd samen met de verdampte vochtdeeltjes. In combinatie met de mogelijkheid tot nazeven kunt u als eind product een vrijwel stof vrij product verwachten.

Download de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van granulaten bewerken of lees verder voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

Granulaten bewerken – Drogen Continu Shugi vloeibeddroger

Voor het drogen van granulaten maken we gebruik van een speciaal daarvoor ontworpen wervelbeddroger. Deze droger maakt deel uit van onze agglomeratie unit en is feitelijk specifiek ontworpen voor het drogen van vers geproduceerd granulair product uit onze Shugi Flexomix of de Lödige CB-30. Deze vloeibeddroger is een stationaire droger zonder bewegende delen waarin het product met behulp van bewegende warme lucht wordt gedroogd en door de droger heen wordt bewogen.

De door ons gebruikte droger beschikt over vier zones (compartimenten) waarvan de eerste drie in principe de droging verzorgen en de laatste indien gewenst voor koeling. Ieder compartiment is voorzien van een aparte lucht inlaat.

Door deze specifieke indeling maakt deze droger het mogelijk om met specifiek ingestelde temperatuur profielen te drogen. Dit houdt in dat we de temperatuur per zone kunnen instellen waarmee we rekening kunnen houden met specifieke droogkarakteristieken van individuele producten.

Daarnaast kan er ook nog gespeeld worden met de verblijftijd van het product in de droger. Ook dit geeft weer de mogelijkheid om het droogproces specifiek op een bepaald product af te stellen.

Voor het koelen wordt in principe omgevingslucht gebruikt maar het zou in principe ook mogelijk zijn om gebruik te maken van geconditioneerde lucht.

Het gedroogde en/of gekoelde product wordt dan aan het einde van de droger met behulp van een special transportband afgevoerd.

In principe kunnen in deze droger granulaten verwerkt worden met een grootte vanaf ongeveer 200 micron. De maximale bereikbare temperatuur in de droger zal waarschijnlijk ergens tussen de 300°C en 400°C liggen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in verdere informatie over deze verwerkingsmogelijkheid, klik dan HIER om contact met ons op te nemen.

Terug naar boven >>