Lint Menger

Naast het vermengen van poeders bieden we ook de mogelijkheid om granulaten te vermengen. Bij het vermengen van granulaten is het van belang dat er gekozen wordt voor een menger die niet te veel wrijfkracht op de granulaten uitoefent omdat men anders te maken gaat krijgen met de afbraak van de granulaten en dus de creatie van meer fijne deeltjes in het eindproduct. Een type blender dat hier geschikt voor is, is de zogenaamde lintmenger. Dit soort blenders is in principe ontworpen voor het bewerken van droge stoffen maar er kunnen ook gas of vloeistofstromen worden geïntroduceerd. Dit maakt deze mengers ook erg geschikt voor het ontstoffen van granulaten. De lintmenger waarover wij beschikken is een menger van de firma Morton en deze menger heeft een nominale capaciteit van ongeveer 1500 liter. Deze machine kan gebruikt worden gebruikt voor het op zachtaardige manier vermengen van granulaten zonder met minimale afbreuk aan de granulaten zelf.

Download de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van granulaten bewerken of lees verder voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

Lintmenger

Wrijfkracht op het product zelf zal uitoefenen daar er anders het gevaar bestaat dat het granulair product uit elkaar zou kunnen gaan vallen. De lintmenger is een type menger die in deze richting gebruikt kan worden daar deze ontworpen is voor het op en rustige manier effectief vermengen van kwetsbare producten. De lintmenger die wij ter beschikking hebben is een batch menger en er een van het merk Morton en deze biedt een nominale capaciteit van ongeveer 1500 liter. Niet alleen is deze menger geschikt voor het mengen van verschillende soorten granulaten ook kan deze menger ingezet worden voor het ontstoffen van granulaten. Dit type menger is primair ontworpen voor het mengen van droge materialen maar er kunnen indien gewenst ook gassen of vloeistoffen worden geïncorporeerd. Het speciaal ontwikkelde roerwerk zorgt voor relatief korte batchtijden en een efficiënte meng actie.

Hoe werken lintmengers?

Een lintmenger bestaat normaal uit een U-vormige horizontale trog met daarin een speciaal ontwikkeld roerwerk bestaande uit verschillende linten. De buitenste linten bewegen het materiaal in de ene richting en de binnenste linten bewegen het materiaal in de tegengestelde richting. De roterende linten bewegen het product dan zowel radiaal als lateraal om zo een zorgvuldige menging te garanderen.

Dit type menger wordt voornamelijk gebruikt voor het mengen van lichte of zware poeders en voor breekbare producten. Daardoor zijn ze zeer geschikt voor het homogeen mengen van granulaten en indien gewenst ook voor het ontstoffen van granulaten. Het ontwerp is zodanig dat deze mengers zich gemakkelijk laten bedienen, laden en ontladen en dat ze gemakkelijk te reinigen zijn.

Door de specifieke vorm en ontwerp is het mogelijk om in deze mengers een efficiënte menging te bereiken in een korte mengtijd en met een laag toerental. Het droge product krijgt door de vorm van de menger en de beweging van de linten voldoende continue beweging zonder dat er al te veel wrijfkracht op wordt uitgeoefend.

Bent u geïnteresseerd in het mengen/ontstoffen van granulaten. Klik dan hier voor om contact met ons op te nemen.

Terug naar boven >>