Trommel Menger

Het mengen van granulaten op continue basis is een van de specialistische mengdiensten die Custom Powders u kan aanbieden. Bij mengen gaat het er in principe om een homogeen eindproduct te produceren van twee of meer grondstoffen. De chemische compositie, de dichtheid, de deeltjesgrootte, kleur en andere karakteristieken van de verschillende granulaten kunnen echter aanzienlijk verschillen en daarom is het belangrijk om van te voren duidelijk te identificeren welke specificaties men probeert te bereiken.

Bij het mengen van granulaten is het voornamelijk van belang dat het op een zodanige manier gebeurt dat de granulaten tijdens het mengen niet beschadigd worden of van vorm veranderen. Hiertoe is het van belang dat er een menger gekozen wordt die het product op de juiste manier zonder al te veel wrijfkrach effectief kan vermengen. Voor dit soort toepassingen maken wij gebruik van onze roterende trommel menger.

Download de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van granulaten bewerken of lees verder voor meer informatie.

 

 

 

 

Trommel Menger

Het mengen van granulaten is een specialistische toepassing en daarvoor is speciale menger nodig. Wij beschikken over een roterende trommel menger die uitermate geschikt is voor hetmengen van granulaten. Deze menger is speciaal ontwikkeld voor het zeer homogeen vermengen van kwetsbare poeders en granulaten. Deze menger bestaat uit een roterende drum waarin het product op gecontroleerde wijze wordt door elkaar en rond wordt gedraaid. Er wordt zeer weinig wrijfkrach op het product uitgeoefend waardoor de afbreuk van het granulaat tot een minimum beperkt wordt.

Bij continu mengen wordt het product met enige regelmaat vanuit een upstream proces naar de mixer gevoerd waarin het dan voor een gespecificeerde tijd wordt gemengd alvorens te worden ontladen. Na het mixen kan het product worden afgepakt of naar wens verder behandeld worden. Batch menging verdient vaak de voorkeur gegeven als bijvoorbeeld nauwkeurige batch traceability gewenst is of indien er voor eventuele vervolgstappen in het proces precieze hoeveelheden gevraagd worden. Het voordeel van continue menging is dat er meer product in minder tijd verwerkt kan worden en dat dit dus vaak op een wat meer kosten effectieve manier gedaan kan worden.

Indien u geĆÆnteresseerd bent in verdere informatie over dit proces dan horen wij natuurlijk graag van u. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Terug naar boven >>