Minox | Allgaier

Custom Powders biedt naast het zeven, separeren en classificeren van poeders ook de mogelijkheid om granulaten op grootte te scheiden of om granulaten te ontstoffen.

Het zeven van granulaten is een vak op zich en vraagt weer om een compleet andere benadering dan bij poeders gebruikelijk is. Bij het zeven van granulaten is het van groot belang dat er rekening gehouden wordt met de specifieke karakteristieken van het individuele granulaat.

Met name de hardheid en de vorm van het granulaat kunnen bepalend zijn voor een succesvol resultaat. Gaat het om een hoekig of een zacht granulaat dan is de kans groot dat er door het zeven zelf stof of fijne deeltjes gecreëerd worden waardoor het gewenste eindresultaat niet bereikt kan worden.

Onze apparatuur voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en kan flexibel worden ingezet in combinatie met andere bewerkingen. Ook qua verpakkingen kunnen we flexibel op uw wensen inspelen.

Download de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van granulaten bewerken of lees verder voor meer informatie.

 

 

 

 

Minox Allgaier

Custom Powders heeft jarenlange ervaring met het zeven en ontstoffen van granulaten voor verschillende industrieën. Ieder granulaat heeft zijn individuele mechanische- , chemische- en thermische karakteristieken die van invloed kunnen zijn op hoe effectief het product zich zal laten zeven.

Bij het zeven van granulaten is het van groot belang om te kiezen voor een zeeftechniek die er voor zorgt dat de structuur van de individuele granulaten niet wordt afgebroken. Dit om te voorkomen dat er extra stof of fijne deeltjes worden gecreëerd waardoor het eind product niet langer aan de gewenste specificatie voldoet. Niet ieder granulaat is dan ook geschikt om gezeefd te worden.

Wij maken voor het zeven van granulaten gebruik van vibrerende (tril) zeven van de firma’s Allgaier en Minox. Deze zeven zijn speciaal ontwikkeld om er voor te zorgen dat de structuur van fragiele producten en agglomeraten niet worden verstoord. Deze machines zijn uitermate geschikt voor het zeven van moeilijk te verwerken producten en bestrijken een brede zeef range van 500 micron tot enkele millimeters. Een van de grote voordelen van deze zeven is dat er meerdere zeefdekken in kunnen worden aangebracht waardoor het mogelijk wordt om tegelijkertijd verschillende fracties van elkaar te scheiden.

Al deze apparatuur is uitgerust in roestvrij staal en staat opgesteld in strikt van elkaar gescheiden units. Product kan in verschillende verpakkingen worden ontvangen en naar wens ook weer in verschillende soorten verpakkingen worden afgepakt.

Indien u geïnteresseerd bent in verdere informatie over deze verwerkingsmogelijkheid dan horen wij natuurlijk graag van u. Klik hier om contact met ons op te nemen.
Terug naar boven >>