Hoe doen we het

Custom Powders biedt poederbewerking diensten aan op contract basis, Dit houdt in dat wij onze productiecapaciteit, kennis, kunde en ervaring ter beschikking stellen aan onze klanten. Onze klanten komen naar ons toe als ze bepaalde problemen hebben die ze zelf niet kunnen oplossen. Dit kan bijvoorbeeld zijn als ze zelf onvoldoende productie capaciteit in huis hebben of als hun eigen productiecapaciteit om andere redenen niet beschikbaar is. Verder worden we vaak benaderd voor het opschalen van proefproducties naar productieniveau en voor het introduceren van nieuwe producten in de markt. Custom Powders neemt deze problemen dan uit handen van haar klanten en zorgt ervoor dat er een pasklare oplossing voor de klant wordt verzorgd.

Onze klanten vinden wij voornamelijk in de Levensmiddelen- , de Chemische- , de Wasmiddelen -, de Veterinaire-, de Plasticadditieven- als ook in de Cosmetische industrie.

De apparatuur die we in huis hebben staat opgesteld in ruimten die fysiek strikt van elkaar gescheiden zijn. De uitvoering van de apparatuur is volledig in roestvrij staal en al onze apparatuur is typisch ingesteld op het produceren van ongeveer 1 ton product per uur. Het hangt natuurlijk van de aard van het materiaal, de gewenste specificaties en de gekozen verpakking af welke doorzet werkelijk per uur bereikt kan worden. We zijn er niet echt op ingericht om heel kleine hoeveelheden te bewerken en komen meestal pas in beeld voor producties vanaf enkele tonnen tot duizenden tonnen per jaar.
Onze klanten leveren de uitgangsproducten bij ons aan en wij verwerken die dan naar de afgesproken specificaties. Op het moment dat het product gereed is en aan de gewenste vereisten voldoet zorgt de klant er voor dat het eindproduct weer wordt opgehaald en gedistribueerd. In de meeste gevallen zorgt de klant ook voor de aanlevering van het uitgangsmateriaal, het gewenste verpakkingsmateriaal, de benodigde labels en pallets.

De uitgangsproducten ontvangen we meestal in bulk, big bags of zakgoed maar ook aanlevering in andere vormen is mogelijk. Ook qua eindverpakking zijn wij relatief flexibel.

Voor beide productielocaties geldt dat we in meerdere ploegen per dag werken en indien gewenst 7 dagen per week voor u kunnen produceren,

Custom Powder onderscheidt zich voornamelijk door de hoge kwaliteit van haar dienstverlening, haar ervaren, gemotiveerde en zeer goed opgeleide personeel en door de mate van flexibiliteit en betrokkenheid wie wij onze kanten tonen.

Sleutelwoorden in onze dienstverlening zijn:

Op beide productie locaties staan we klaar voor u om uw product in ontvangst te nemen en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid voor u te bewerken.