Henschel

Binnen de natte granulatie technieken onderscheiden we twee technieken. De eerste is de techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van vloeibed of wervelbed drogers. Hierin worden de poeders en de vloeistoffen bij elkaar gebracht en door middel van bewegende warme lucht aan elkaar verbonden. Door het drogen zullen de vloeibare bruggetjes tussen de individuele deeltjes hard worden en zo ontstaan stabiele agglomeraten. De andere techniek is gebaseerd op een mechanische vermenging van poeder en vloeistoffen al dan niet gecombineerd met nadrogen. Voorbeelden hiervan zijn de Shugi Flexomix (continue verticale menger), de Lödige CB-30 (continue horizontale menger) en de Henschel (Batch verticale menger). Hier behandelen we de Henschel menger wat een zeer veelzijdige machine is die onder ander ingezet kan worden voor het homogeen mengen van twee of meer poeders, het incorporeren van vloeistoffen, het coaten van poeder als dus ook voor de productie van granulaten. Deze laatste toepassing is waar we hier op in zullen gaan. De andere toepassingen worden elders op onze site beschreven. De Henschel die wij ter beschikking hebben is een hoge intensiteit menger waarin vloeistoffen of additieven met een laag smeltpunt intensief kunnen worden vermengd met poeders om zo een granulaat te creëren.

Download de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van nat granulaten produceren of lees verder voor meer informatie.

 

 

 

Henschel

De Henschel als hoge intensiteit menger is ontworpen om een aantal verschillende bewerkingen te kunnen uitvoeren. Deze machine is geschikt om te mengen, te dispergeren, te coaten, te verwarmen en te granuleren. U zult deze machine dan ook een aantal keren onder verschillende bewerkingen terug vinden op onze website. Het betreft een batch menger van ongeveer 600 liter die is uitgevoerd met een dubbele wand zodat er naar wens gekoeld of verwarmd kan worden. De snelheid van de machine kan worden gevarieerd zodat men enige invloed kan uitoefenen op de hoeveelheid wrijfkracht die er op het product wordt uitgeoefend.

Er kan worden gegranuleerd door een vloeistof of binder aan een poeder toe te voegen en deze zo intensief met elkaar te vermengen dat de verschillende componenten naadloos met elkaar worden verbonden. In sommige gevallen ontstaan op deze manier natte granulaten die dan nagedroogd kunnen worden in bijvoorbeeld de Glatt wervelbed droger. Deze laatste combinatie heeft als grote voordeel dat er op relatief kleine schaal (300 - 600 liter per batch) kan worden gewerkt. Het natte materiaal wordt rechtstreeks naar de droogschaal van de Glatt gevoerd en dan gedroogd.
Verder kan dit proces gebruikt worden om poeders of additieven met een laag smeltpunt toe te voegen om zo door middel van frictie agglomeratie te verkrijgen of een poeder effectief te coaten. De typische deeltjesgrootte die geproduceerd kan worden kan variëren van ongeveer 150 tot zelfs 2000 micron.

Een specialistische toepassing betreft het toevoegen van vloeibare stikstof aan het proces om zo granulaten te kunnen produceren in een omgeving met gereduceerde zuurstof niveaus (< 10%). Deze toepassing kan worden gebruikt in het geval van producten die een bepaald explosie risico vertegenwoordigen of indien bijvoorbeeld het product gevoelig is voor de blootstelling aan zuurstof.

Wilt u meer weten over de mogelijke toepassingen dan horen wij natuurlijk graag van u.

Terug naar boven >>