Natte granulatie | Hüttlin Vloeibed droger

Bij natte agglomeratie moeten we onderscheid maken tussen een aantal verschillende technieken. Bij de Löddige CB-30, de Shugi Flexomix en de Henschell gaat het om zogenaamde processors waarin granulaten worden gecreëerd door het mengen van poeders met vloeistoffen en dit mengen gebeurt dan door middel van mechanische wrijving. Het product wordt als het ware in elkaar gekneed. Hierdoor ontstaan vrij stevige, redelijk dichte granulaten die op hun beurt weer wat minder dicht en poreuzer zijn dan de granulaten die via een droge granulatie techniek worden gemaakt.

De techniek die we hier voorstellen is de zogenoemde vloeibed of wervelbed agglomeratie route waarbij poeders en vloeistoffen in een wervelbed droger bij elkaar worden gebracht met behulp van bewegende warme lucht. Een vloeistof (binder) wordt dan op het bewegende bed met deeltjes gesproeid waardoor deeltjes zich aan elkaar beginnen te verbinden. Door het drogen zullen de vloeibare bruggetjes tussen de individuele deeltjes hard worden en zo ontstaan samenhangende agglomeraten. De granulaten die op deze wijze geproduceerd worden zullen dus een nog meer open structuur hebben en zijn vaak nog wat poreuzer van structuur dan granulaten die via processors worden gecreëerd.

De Hüttlin Wervelbed droger (1200 liter) is een multifunctionele machine die onderdeel uitmaakt van de batch agglomeratie unit in Crewe (UK). Wat deze unit uniek maakt is dat dit apparaat zeer veelzijdig is, het een controleerbaar proces betreft en dat snel commerciële hoeveelheden kan produceren. Het is het best geschikt voor campagnes tussen de 60 en 200 T of groter omdat de schoonmaak kosten bij kleinere campagnes disproportioneel hoog zouden zijn

Bent u geïnteresseerd in een agglomeratie proces wat u een hoge mate van controle biedt en waar u met grote precisie de gewenste homogene deeltjesgrootte kunt laten produceren? Download dan de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van nat granulaten produceren of lees verder voor meer informatie.

 

 


Natte granulatie | Hüttlin Vloeibed droger

Bij Wervelbed of Vloeibed agglomeratie worden granulaten opgebouwd uit individuele droge deeltjes door deze aan elkaar te plakken door middel van een vloeistof (Binder). Het granulaat wat op die manier geproduceerd wordt is een product dat een relatief lage dichtheid heeft als ook een vrij open en poreuze structuur. Dit maakt dit soort granulaten uitermate geschikt voor gebruik in situaties waar de oplosbaarheid en dispersie karakteristieken erg belangrijk zijn.

De Hüttlin 1200 Multifunctionele vloeibed droger is een machine die we vanuit Crewe (UK) aanbieden. Deze machine is oorspronkelijk ontwikkeld voor farmaceutische toepassingen maar wordt nu ook breed ingezet voor andersoortige applicaties. De machine die we in Crewe (UK) hebben staan is een van de grootste in Europa en we hebben voor deze “Multi- processor” gekozen vanwege zijn enorme veelzijdigheid en de grote mate van controle die het biedt bij de uitvoering van de verschillende procesmogelijkheden. Met deze machine kan onder andere worden gecoat, gedroogd, geagglomereerd en er kunnen specifieke sproeidroog processen op worden uitgevoerd. De typische granulaatgrootte ligt in de range van 200 – 600 micron.
Het grote voordeel van dit apparaat is dat het de flexibiliteit heeft om de fijnere en meer samenhangende (cohesie) poeders te behandelen dan veel andere wervelbed systemen.

De hoge kwalitatieve standaard van het apparaat in combinatie met de geboden procescontrole maakt dit apparaat uitermate geschikt voor de verwerking van veel opeenvolgende batches in grote campagnes voor producten met een relatief hoge waarde.
Proces beheersing en registratie standaarden maken herhaalbare kwaliteit van batch naar batch mogelijk, zelfs voor complexe agglomeratie formules. Product kan meteen vanuit het agglomeratie proces uit worden geclassificeerd/gezeefd om ongewenste fracties te verwijderen of te recyclen. Het apparaat is volledig uitgevoerd in roest vrijstaal en het voldoet aan de voedsel GMP vereisten. Typisch is dit apparaat ontworpen voor het produceren van ongeveer 1000 kg product per uur voor de meeste van haar toepassingen. Anders dan de vloeibed drogers die we in het verleden gebruikte stelt deze machine ons in staat om snel over te gaan tot het produceren van commerciële hoeveelheden.

De toepassingen kunnen als volgt gegroepeerd worden:
Droog

Smelt
Water
Organisch
We kunnen met de sproei droog optie poeders opbouwen tot granulaten van ongeveer 3 mm. Omdat de maximale temperatuur waarmee we kunnen drogen gelimiteerd wordt door het filter systeem zien we deze route niet als commercieel competitief met de grote speciaal ontworpen sproeidroog systemen. Bent u echter op zoek naar een specialistische toepassing waar beheersing van het proces erg belangrijk is dan zou deze route voor u interessant kunnen zijn.

                    

Het systeem is ontworpen voor het met hoge doorzet produceren van agglomeraten in big bags. Product kan dan “off-line” verpakt worden naar 10 tot 25 kg zakken indien gewenst. Deze machine heeft vele toepassingmogelijkheden en indien u specifieke vragen heeft zijn wij natuurlijk graag bereidt deze in meer detail met u te bespreken. Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen.

Terug naar boven >>