Natte granulatie | Lödige CB-30

Naast de droge granulatie route zijn we nu ook al een tiental jaren actief op het gebied van wat wij noemen de natte agglomeratie. Deze techniek onderscheidt zich van de droge granulatie technieken daarin dat er een water of een binder of combinatie van deze gebruikt wordt om de deeltjes fysiek aan elkaar te hechten. Via deze route is het mogelijk een heel ander soort granulaten te produceren die geheel andere karakteristieken hebben dan die via de droge route geproduceerd worden. Nat agglomereren verbetert net als droog granuleren de stroom eigenschappen en de doseermogelijkheden van een product en reduceert ook de hoeveelheid stof in het eindproduct. Daarnaast wordt er echter een granulaat gemaakt dat een lagere dichtheid zal hebben als ook een wat poreuzere structuur.

Binnen Custom Powders bieden we binnen de natte agglomeratie zowel continue als ook batch processen aan. In Helmond (NL) hebben we gekozen voor een continue agglomeratie unit en voor Crewe (UK) voor een batch agglomeratie unit.

De Lödige CB-30 maakt onderdeel uit van de continue agglomeratie unit in Helmond (NL). Wat deze unit uniek maakt is dat we in staat zijn om naar wens 4 verschillende processors in dit systeem in te passen om zo precies het door u gewenste granulaat te kunnen produceren. Het vaste deel van dit proces bestaat dan uit een Shugi wervelbed droger die direct aangesloten is op een vast zeef- en maalsysteem. De gekozen processor kan dan in deze unit worden ingepast en de Lödige CB-30 is een van deze keuzes.

Deze Lödige CB 30 is een sneldraaiende continue mixer die grote hoeveelheden product per uur kan verwerken. Deze machine is speciaal ontwikkeld voor het homogeen granuleren van droge draagstoffen met vloeibare of viscose componenten. Het geproduceerde granulaat heeft typisch een gemiddelde grootte (D50) van ongeveer 500 – 600 micron (µm) en heeft een wat hogere dichtheid en een ietwat dichtere structuur dan de Shugi Flexomix granulaten.

Download de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van granulaten produceren of lees verder voor meer informatie.

 

 

Natte granulatie | Lödige CB-30

Het belangrijkste onderscheid tussen droog granuleren (compacteren) en nat agglomereren zit hem in de karakteristieken van het granulaat dat geproduceerd wordt. Bij compacteren wordt er een granulaat geproduceerd dat onder druk wordt samengeperst en daardoor ontstaat er een granulaat met een relatief hoge dichtheid en stevige structuur. Dit soort granulaten kan tegen een stootje, houdt zijn vorm en brokkelt niet snel af. Nadeel is dat het daardoor over het algemeen ook moeilijker zal kunnen oplossen.

Bij natte agglomeratie worden de deeltjes niet in elkaar gedrukt maar worden met behulp van een vloeistof of binder aan elkaar verbonden. Hierdoor ontstaat een granulaat met een wat poreuzere en meer open structuur. De vorm van dit soort granulaten is over het algemeen ook ronder van vorm. Deze techniek is dan ook een goede keuze als u belang hecht aan een goede oplosbaarheid en dispersie van uw granulaten. Agglomeratie verbetert verder de stroom karakteristieken van het product, reduceert het stof aandeel in het product en geeft een hogere dichtheid aan het product.

Het proces:

De Lödige CB-30 kunnen we integreren in een unit waar we een continue Shugi vloeibed droger (2m²/ 5 zones) hebben geïnstalleerd in combinatie met een continu zeefsysteem en maalsysteem. Met behulp van een “loss in weight” systeem kunnen we tot drie poeders in de juiste verhouding naar de Lödige CB-30 doseren. Deze poeders worden dan in de horizontale cilindrische kamer vermengd en gegranuleerd met de vloeistof die daar aan het mengsel kan worden toegevoegd (maximaal 4 verschillende vloeistoffen). Door middel van pinnen en peddels wordt deze natte massa dan onder vrij grote wrijfkracht tot granulaat gevormd. Door het instellen van de pinnen/peddels kan de verblijftijd binnen de machine enigszins geregeld worden.

De natte granulaten die uit de Lödige CB-30 komen worden dan achtereenvolgens gedroogd (en indien gewenst gekoeld) en vervolgens gezeefd. De bovenmaatse deeltjes worden vermalen en teruggevoerd naar de zeef, de fijne deeltjes worden naar het systeem teruggevoerd en het eind product wordt afgepakt.

De Lödige CB-30 is typisch ontworpen om ongeveer 1000 kg per uur te produceren. Afhankelijk van de productkarakteristieken, gewenste specificaties en verpakking kan dit meer of minder zijn.

Het eindproduct:

De Lödige CB-30 produceert homogene granulaten die een typische grootte hebben van ongeveer 1,0 tot 1,4 mm met een gemiddelde grootte (D50) van ongeveer 500 – 600 micron (µm). De structuur van het geproduceerde granulaat zal wat minder poreus zijn en een ietwat hogere dichtheid hebben dan die van de granulaten die geproduceerd worden op de Shugi Flexomix 160.

Deze unit is erop ingesteld om continu bedreven te worden en is daarom niet geschikt voor het verwerken van kleinere hoeveelheden. Minimale hoeveelheden liggen toch al snel bij ongeveer 20 T per campagne. Door de hoeveelheid te gebruiken apparatuur zijn de “ Changeover kosten” (kosten voor het opzetten en schoonmaken) voor deze unit behoorlijk hoog.

Wij horen natuurlijk graag van u of deze unit iets voor u zou kunnen betekenen.

Terug naar boven >>