Vermalen van Plakken | Diverse molens

Custom Powders neemt binnen de sector al jarenlang een leidinggevende positie in op het gebied van maaltechnieken. We onderscheiden ons op dit gebied door onze jarenlange ervaring met het bewerken van honderden soorten poeders en granulaten op een zeer breed assortiment aan apparatuur. We hebben de beschikking over een groot aantal maalinstallaties op twee verschillende locaties en de flexibiliteit die hiermee geboden kan worden wordt bijzonder door onze klanten op prijs gesteld.

In aanvulling op de droge- en natte- granulatie technieken, waarbij granulaten en agglomeraten worden opgebouwd uit kleinere deeltjes, bieden we ook de mogelijkheid om granulaten te produceren door middel van omvang reductietechnieken. Hierbij worden plakken/ brokken / stukken materiaal op deskundige wijze met de juiste apparatuur verkleint tot de gewenste granulaatgrootte. Of deze technieken geschikt zijn voor uw product hangt af van de karakteristieken van het startmateriaal.

We beschikken onder andere over brekers, kibblers, nibblers en hamermolens .

Graag bespreken wij met u de concrete mogelijkheden van uw product op dit gebied.

Download de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van nat granulaten produceren of lees verder voor meer informatie.

 

 


Vermalen van plakken | diverse molens

Custom Powders heeft de reputatie Europa’s “ Center of Excellence” te zijn op het gebied van maaldiensten. We beschikken over meer dan 25 jaar ervaring met een breed scala aan producten op een zeer breed assortiment aan apparatuur. Naast het vermalen van poeders zijn we ook actief op het gebied van granulering door omvangvermindering.

                    

In principe kan ieder solide materiaal dat groot en bros genoeg is worden gereduceerd tot een granulaat. De vakkundigheid bestaat daaruit dat men de juiste maalapparatuur kiest en zodanig opzet dat een maximale opbrengst bereikt word zonder dat er te veel fijne deeltjes worden gevormd.

Een sprekend voorbeeld is het omvormen van vlokken in granulaten om te bereiken dat ze gemakkelijker kunnen worden toegevoerd naar continue procesmachines of dat ze beter homogeen gemengd kunnen worden met andere elementen van een granulaire blend. Dit gaat ook op voor grotere prills of parels die kleiner gemaakt moeten worden dan 1mm.

Gesmolten grondstoffen kunnen in een platte bak of in taps toelopende vaten worden omgevormd tot solide plakken of blokken. Voor verkleining kan het nodig zijn dat het zowel gebroken als gemalen wordt. Dit kan echter resulteren in een eindproduct dat veel fijne materiaal bevat zodat er na het afzeven een teleurstellend lage opbrengst overblijft.

De granulaten die op deze manier gevormd worden zullen (zonder verdere bewerking) hoekig van vorm zijn.

De Breker (Crusher):

De Breker is een machine die speciaal ontworpen is om grotere stukken vast materiaal in kleinere handzamere stukken te breken. De stukken/brokken materiaal die aan de machine toegevoerd worden kunnen maximaal ongeveer 10x15 cm groot zijn. Deze brokken worden dan door een roterende slagarm klein geslagen tot een grootte variërend van enkele millimeters tot enkele centimeters.

De fijne deeltjes die bij dit breken gecreëerd worden kunnen dan indien gewenst daarna worden afgezeefd. Vaak is het breken echter slechts een voorbereidende stap voor een verdere maalprocedure. Het breken zorgt er dan voor dat het uitgangsmateriaal teruggebracht wordt tot een hanteerbare dimensie. De breker zelf is dan ook geen apparaat waarmee specifieke deeltjesgrootte verdelingen kunnen worden bereikt. Het succes van deze route hangt voornamelijk van de hardheid en breekbaarheid van het materiaal. De granulaten die op deze manier gecreëerd worden zullen hoekig van vorm zijn en behoorlijk in grootte variëren.

De Kibbler

Een Kibbler is in principe ontworpen om dienst te doen als voorbreker om zo in samenwerking met andere molens tot het gewenste eindproduct te komen of om te voorzien in een zelfstandige grove maalactie. Het is een robuuste machine waarin het product gebroken en vorm gegeven wordt door het met kracht door een metalen geperforeerde stalen plaat te drukken. Deze machine kan brokken of stukken aan die tot ongeveer 10 centimeter groot zijn en die dan vermalen kunnen worden tot een grootte van 2 – 3 mm. Deze machine geeft meer controle over de uiteindelijke deeltjesgrootte verdeling dan de Crusher.

Ook hier kan het geproduceerde materiaal weer worden afgezeefd of in een volgende maalstap verder verwerkt worden.

De Nibbler

De Nibbler is een machine waarmee agglomeraten, klonten of harde brokken in grootte kunnen worden gereduceerd zonder dat er fijne deeltjes worden gegenereerd en zonder dat er een noemenswaardige temperatuurverhoging van het product plaats vindt. Dit wordt bereikt door gebruikt te maken van een lage omloopsnelheid van de maalrotor die het materiaal over een geperforeerde metalen plaat trekt. Producten van enkele centimeters kunnen worden ingevoerd die dan verkleind kunnen worden naar een range van 1.1 tot 25 millimeter. Deze machine werkt dus op een vergelijkbare wijze als de Kibbler maar is veel geschikter om een consistente deeltjesgrootte te produceren waarbij weinig tot geen hitte of stof wordt gegenereerd.

Dit alle smaakt het apparaat geschikt voor producten waarvoor een lage warmte generatie erg kritisch is omdat ze anders zouden kunnen gaan smelten, smeren of plakken.

Met dit apparaat worden hoekige granulaten gevormd met een uniforme deeltjesgrootte verdeling.

De Hamermolen:

Ook deze molen is specifiek ontworpen om grovere deeltjes te breken of vermalen maar heeft een veel bredere toepassing. Typische toepassingen zijn het grof vermalen of breken van droge materialen, het in grootte reduceren van natte of droge agglomeraten, pulveriseren en het granuleren van gecompacteerde materialen. Vaak zijn dit soort molens dan ook standaard geïntegreerd in bijvoorbeeld een agglomeratie of compactering proces. Typische granulaatgroottes die op deze manier geproduceerd kunnen worden variëren tussen een en enkele centimeters.

Het grote voordeel van deze molen is dan ook zijn brede inzetbaarheid en op het gebied van granuleren zeker ook dat het een goede controle geeft over de uiteindelijke deeltjesgrootte verdeling die er geproduceerd wordt.

Ook via deze methode worden er dus weer hoekige granulaten geproduceerd met een uniforme verdeling.

Mocht u een van de bovenstaande technieken willen bespreken of willen bekijken of u product op deze manier gegranuleerd kan worden, dan horen wij natuurlijk graag van u.

Terug naar boven >>