Poeder Bewerking | Drogen

Custom Powders droogt al vele jaren een grote verscheidenheid aan producten met behulp van een breed scala aan droogtechnieken. In de eerste instantie zijn we begonnen met een zogenaamde flash droger omdat deze apparatuur breed inzetbaar is en het vermogen heeft om een brede range aan producten gelijkmatig te drogen. Van daaruit zijn we geleidelijk aan steeds meer en meer soorten droogprocessen gaan instaleren. maalprocesWe bieden nu onder andere ook continu wervelbed droging, batch wervelbed droging en lage temperatuur sproeidroging aan. Custom Powders denkt met haar klanten mee en probeert steeds weer te komen met gerichte oplossingen voor specifieke problemen. Het streven is om door middel van product differentiatie te blijven groeien en met grote regelmaat nieuwe systemen te installeren.

Graag horen we van u of u specifieke wensen heeft waar we u mee kunnen helpen.

Download de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van drogen of lees verder voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

Poeder Bewerking | Drogen


Continue Systemen - De Flash droger

De flash droger was het eerste systeem dat we geselecteerd hebben vanwege haar vermogen om een grote verscheidenheid aan producten te drogen naar een gelijkmatig vochtigheidsniveau in combinatie met het produceren van een uniforme korrelgrootte. Wat dit apparaat uniek maakt is dat het drie soorten bewerkingen in een apparaat kan combineren: drogen, malen en classificeren.
Flash drogerDe ervaring heeft ons geleerd dat deze droger echter voornamelijk gewaardeerd wordt voor het feit dat het product slechts heel kort in de machine verblijft en dat er dus weinig tot geen kans bestaat voor degeneratie van het product. De flash droger is in staat om poeders als ook pasta's en filterkoeken te drogen met temperaturen van 60 - 350° C en het vochtgehalte terug te brengen van vochtigheidspercentages van 80% tot uiteindelijk 0.003%. Het toevoeren van het natte product is vaak een van de meest kritieke punten en wordt daarom gedaan met speciaal ontwikkelde apparatuur. Door het drogen te combineren met het malen/classificeren kan tegelijkertijd een uniform product in zowel vochtigheid als ook deeltjesgrootte verdeling worden bereikt.
Dit systeem werkt onder negatieve druk en daardoor wordt het stof dat naar de omgeving vrij komt tot een absoluut minimum beperkt. De verdampingscapaciteit van de flash droger ligt maximaal op 400 kg per uur.

Continue Systemen & Wervelbed drogers


Voor het drogen of stof vrij maken van poeder (minimaal 250 µm) en granulaten beschikken we over een continu wervelbed droger van Shugi met een doorzet capaciteit van meer dan een ton per uur (afhankelijk van de applicatie).Wervelbed droger In deze droger kunnen vers gemaakte granulaten in een continu proces gedroogd worden maar ook kunnen we in dit apparaat poeders en granulaten ontstoffen of verder drogen.
De wervelbed droger is onderverdeeld in een aantal compartimenten met ieder zijn eigen lucht ingang. Hierdoor is het mogelijk om per compartiment met een bepaalde temperatuur te drogen en indien gewenst zelfs te koelen. Het is een stationaire droger waarin geen bewegende delen zitten en waar het product door lucht verplaatst wordt. Dit heef als voordeel dat in dit droogproces ook gebruikt kan worden voor relatief poreuze producten.
Het gedroogde/gekoelde product wordt afgevoerd uit de droger door middel van een speciale transportband die het niveau van het product in de droger bepaald en daarmee dus de verblijftijd van het product in de droger.

Batch Systemen & Hüttlin / Glatt


Glatt Hüttlin drogerBij het batch wervelbed drogen wordt de deeltjes in een afgesloten deel van de machine met behulp van hete lucht in beweging gebracht en gedroogd. Dit continue bewegen binnen een gesloten ruimte gedurende het drogen maakt het mogelijk om een reproduceerbaar resultaat neer te zetten. Dit is een van de grote voordelen van een batch droogsysteem. Daarnaast garanderen deze systemen een extreem snelle droging met een milde product behandeling. Het systeem kan worden geleegd door gebruik te maken van de zwaartekracht of van afzuiging.
Custom Powders beschikt naast een kleine 150 liter ook over een 300 en een 1200 liter wervelbed droger. De 150 liter machine is een apparaat waarop we kleinere hoeveelheden kunnen drogen en testen. In de grotere machines kunnen we batches van 150 tot ongeveer 250 kg verwerken en in de grootste machine batches van 600 tot 1000 kg per keer. Deze wervelbed drogers zijn bijzonder geschikt voor het drogen van onder andere pasta's, poeders en granulaten.
De Hüttlin Turbo Jet is een speciaal type wervelbed droger die naast het gewone drogen ook geschikt is voor het met lage temperaturen sproei drogen van waterige oplossingen met temperaturen tot ongeveer 150° C. Dit maakt deze machine uitermate geschikt voor het drogen van tanker ladingen hitte gevoelige materialen.
Voor het selecteren van de juiste droogmethode kunt u vertrouwen op het advies van onze hoog geschoolde en zeer ervaren ingenieurs. Om het proces dan verder tot ontwikkeling te brengen werken we dan vaak nauw samen met de leveranciers van de door ons gebruikte apparatuur gevolgd door een gerichte test op productieniveau.

Terug naar boven >>