Malen | Omvangsreductie

Custom Powders baseert haar leidinggevende positie in Europa op het gebied van maaltechnieken op meer dan 25 jaar ervaring in dit vak. We bewerken honderden soorten poeders en granulaten op een zeer breed assortiment aan apparatuur. Naast deze zeer brede variëteit aan apparatuur onderscheiden we ons ook door het grote aantal maalinstallatie waarover we beschikken als ook door de enorme flexibiliteit die we kunnen bieden. Zo kunnen we onder andere het malen op efficiënte wijze combineren met bijvoorbeeld zeven en/of mengen. Ook op dit gebied bieden wij natuurlijk weer een zeer hoge constante kwaliteit, hoge betrouwbaarheid, een snelle response en flexibiliteit onder andere wat betreft verpakkingsmogelijkheden.

Soorten maaltechnieken

Download de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van malen en omvangsreductie of lees verder voor meer informatie.

 

 

Malen | Omvangsreductie

Continu vermalen van bulk:

TankerCustom Powders heeft een aantal units speciaal ingericht voor het efficiënt vermalen van poeders of granulaten die worden aangeleverd in bulk. In deze units bevinden zich silo’s waarin het aangeleverde product kan worden opgeslagen en waarvandaan het direct naar de gekozen maalapparatuur kan worden gevoerd (zie schema). Na vermaling kan het product naar wens weer in bulk worden afgevoerd of naar wens worden afgepakt naar specifieke verpakkingseenheden.

Continu co-vermalen van gemengde additieven

SiloCustom Powders biedt de mogelijkheid om in lijn met het maalproces additieven toe te voegen aan de hoofdstroom product. Deze additieven worden accuraat en nauwkeurig aan het product toegevoegd en daarna wordt het mengsel naar de gewenste specificatie vermalen. Ook hier gaat het om een continu proces waarbij er weer kan worden gekozen voor verschillende eindverpakking mogelijkheden.

Het doseerproces wordt nauwkeurig gecontroleerd en geanalyseerd.

Hoog precisie vermalen met lucht classificeermolens

lucht classificeermolensIndien u op zoek bent naar een gemalen eindproduct met een zeer specifieke en strakke specificatie dan komt u vanzelf terecht bij onze lucht classificeer molens. Deze molens zijn speciaal ontwikkeld voor het vermalen van een grote verscheidenheid aan producten met zeer uiteenlopende kenmerken. Door een zorgvuldige selectie uit een brede range aan molens in combinatie met een strikte controle van de procescondities is het mogelijk om zelfs erg moeilijk handelbare producten efficiënt te vermalen. U kunt dan denken aan hygroscopische, zachte maar ook aan abbresieve of relatief harde materialen.

Door de combinatie van de maalactie met een geïntegreerde classificeerder kunnen deze molens heel fijn en nauwkeurig malen met een duidelijk grens aan beide zijden van de deeltjesgrootte verdeling. Deze molens zijn universeel toepasbaar voor producten met een hardheid tot ongeveer 3 Moh’s. Afhankelijk van het product zijn fijnheden tot een D50 van ongeveer 2µm – 3µm bereikbaar.

Lucht microniseren / Jet vermalen :

jet vermalenDit soort molens (Air micronisers / jet mills) worden toegepast bij het heel fijn vermalen van een brede range van specialistische producten waarvoor andere molens ongeschikt blijken te zijn. Ze worden met name daar in gezet waar het uitgangsmateriaal al relatief fijn is of waar gewerkt moet worden met hardere grondstoffen. Ze zijn uitermate geschikt daar waar een steriele en contaminatie vrije omgeving erg belangrijk is.

De jet molens die wij gebruiken zijn zeer geschikt voor het super fijn vermalen van een brede range van zowel zachte als harde producten en kunnen fijnheden bereiken die typisch liggen tussen de 1 en 80µm. In deze molens wordt lucht onder druk in de maalkamer geperst en daarmee worden de losse deeltjes va het te vermalen materiaal met hoge snelheid tegen elkaar en tegen de wand geschoten. Op deze manier kunnen heel harde materialen toch heel fijn gemalen worden.

Grof vermalen/ hamer molens

grafvermalenOok voor het vermalen van producten meet een grotere deeltjesgrootte verdeling hebben we speciale apparatuur in huis. U kunt dan denken aan onze hamermolens, brekers en nibblers. Deze apparatuur is speciaal ontworpen om grovere granulaten of zelfs blokken materiaal te breken en verkleinen. Indien nodig dan kunnen we zelfs enige van deze typen molens met elkaar combineren om de gewenste eindspecificatie te bereiken.

Cryogeen & Gecontroleerde temperatuur vermaling

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u kijken bij het onderwerp specialist fijnvermaling.

Kwaliteit en Hygiëne Standaarden

kwaliteitCustom Powders heeft zich gespecialiseerd in het verwerken van producten door de gehele industrie heen. We bewerken onder andere producten voor de farmaceutische - , de voedingsmiddelen- , de diervoeding- , de cosmetische industrie maar ook voor de chemische specialiteiten en fijn chemie, de wasmiddelen en de plastic additieven industrie.
Door onze jarenlange ervaring binnen dit brede werkgebied zijn we uitermate goed bekend met de verschillende kwaliteitsstandaarden die door al deze industrieën heen gelden. We beschikken over units die speciaal zijn ingericht om waar nodig naar de allerhoogste standaarden te werken. Zo beschikken we over een unit waar we een medische vergunning voor hebben naast verschillende units die speciaal zijn ingericht om naar de hoogste voedingsmiddelen standaarde te werken. Als bedrijf waren we als een van de eerste in onze sector ISO gecertificeerd (ISO 9002 en ISO 14001), we werken strikt naar de principes van de bekende GMP, HACCP en Environmental Care systemen en streven continue naar verdere verbeteringen en aanscherpingen.

kwaliteitDe procesunits waarin gewerkt wordt zijn allemaal strikt van elkaar gescheiden en bestaan ook nog een uit een gescheiden proces- en opslag gedeelte. De apparatuur die gebruikt wordt is allemaal van roestvrij staal en na ieder gebruik wordt de gebruikte apparatuur volledige uit elkaar gehaald en grondig en efficiënt gereinigd. Alle processen worden nauwkeurig in de gaten gehouden en gecontroleerd.

kwaliteitDit hele kwaliteitsstreven staat of valt echter met het niveau van de kennis en kunde van onze medewerkers. Dit is dan ook het gebied waaraan we zeer veel aandacht besteden. We trekken gemotiveerde medewerkers aan die een intensief trainingsprogramma ondergaan van minstens 20 weken in de eerste 5 jaar gevolgd door gerichte trainingen in de jaren daarna. Hiermee verzekeren we ons ervan dat de opgebouwde kennis en ervaring op een efficiënte manier wordt overgedragen en behouden blijft. Ons uitgangspunt is dat medewerkers die de nodige verantwoordelijkheid krijgen gemotiveerd en betrokken blijven en dat we daarmee afstand van onze concurrenten kunnen bewaren. In Engeland hebben we ons met dit beleid dan ook weten te kwalificeren voor de “Investor in People” prijs.

Uw wensen en tevredenheid staan door de gehele organisatie centraal.

Terug naar boven >>