Mengen

Custom Powders beschikt over een breed assortiment aan mengtechnieken waardoor we gericht kunnen inspelen op de specifieke wensen van onze klanten. Onze apparatuur is speciaal ontwikkeld om poedercomponenten zo efficiënt mogelijk samen te voegen tot homogene mengsels. We hebben ervaring met een veelheid aan producten voor zowel de chemische- als ook de voedingsmiddelen industrie en werken naar zeer hoge hygiëne en kwaliteitsnormen die zijn vastgelegd in ons kwaliteitssysteem als ook in onze HACCP procedures. Ter minimalisatie van contaminatierisico's zijn de productie-units strikt van elkaar gescheiden en wordt de in roestvrij staal uitgevoerde apparatuur na gebruik uit elkaar gehaald en grondig gereinigd. Ook qua verpakkingseenheden bieden we een grote flexibiliteit. Het mengen van granulaten en het preparen van pasta's wordt elders behandeld.

Soorten mengprocessen

Download de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van mengen of lees verder voor meer informatie.

 

 

 

 

 

Mengen


Multi-component batch mengen

multiOns aanbod omvat mengers die qua inhoud ongeveer 600 liter tot 4200 liter per batch kunnen bevatten. Deze mengers variëren in wrijfkracht van laag (lintmengers /U-trough mengers) tot wat hoger (Lödige Ploegschaar) tot zeer hoog (Henschel). We hebben met name bewust gekozen voor ploegschaarmengers omdat die in staat zijn om heel kleine percentages product zeer gelijkmatig en effectief te vermengen met de rest van het product.
Deeltjes die samenklonteren kunnen met behulp van roterende messen worden gebroken en naar wens kunnen vloeistoffen worden toegevoegd ook kan materiaal aansluitend worden vermalen of gezeefd. Andere aanvullende opties zijn op verzoek mogelijk.
Al de contactdelen van deze apparatuur zijn uitgevoerd in roestvrij staal en geschikt voor het bewerken van voedsel of farmaceutische producten. De mengers kunnen worden opgezet voor het met hoge doorzet mengen van industriële producten als ook voor processen waar een super hoge nauwkeurigheid het belangrijkst is.

Continu mengen


continuHier varieert de range van mengen met een lage wrijfkracht (drum blender) tot mengen met een hogere wrijfkracht (CB-Lödige). Poeders kunnen volumetrisch worden gedoseerd of daar waar een hogere nauwkeurigheid benodigd is met behulp van een loss in weight systeem. Typisch kunnen een tot drie poeders worden toegevoegd met de optie om een of twee vloeistoffen toe te voegen.
Op deze maner mengen we jaarlijks meer dan 6000 ton product. Het materiaal wordt met behulp van specifieke doseerapparatuur gecontroleerd aan de mengers toegevoegd en daar in de juiste verhouding gemengd tot een homogeen mengsel. In-line kunnen opties zoals malen, nazeven, magneten, het toevoegen van vloeistoffen, explosie onderdrukking en andere faciliteiten worden geïnstalleerd.

Mengen met hoge wrijfkracht


wrijfkrachtSoms is het nodig om met hogere wrijfkrachten te mengen om een intensief poeder/poeder contact te bewerkstelligen of om een poeder met een laag smeltpunt te verwarmen zodat het een ander poeder kan coaten. In dit geval kan gekozen worden voor Henschel batch menging of voor Lödige continu menging waarbij hoge energie wordt toegevoerd.
Dit kan de volgende voordelen hebben: het verfijnen van de grondstoffen, het verwijderen van klonterend materiaal, intensief mengen in een korte tijdspanne, het dispergeren van een vloeistof, verwarmen middels frictie of het smelten van bijvoorbeeld poedervormige wassen in het mengsel. Beide mengers hebben een variabele speed drive en zijn dubbelwandig uitgevoerd zodat er verwarmd of gekoeld kan worden.

Continu conditioneren van poeders


conditionerenLoss in weight dosering kan worden gebruikt in samenhang met een range machines om waterige of non-volatiele organische vloeistoffen in poeders te vermengen. Dit proces wordt vaak gebruikt om de karakteristieken van het product te veranderen zoals het kleuren of ontstoffen van poeders. Ook kunnen zo in bepaalde gevallen beschermende coatings worden aangebracht of wassen worden toegevoegd.
In dit proces kunnen dus op relatief eenvoudige wijze op continue wijze poeders worden bevochtigd met water of olie. Dit kan gebeuren met hoge snelheid en tegen relatief lage kosten. We praten dan over gebruik van onze Lödige CB menger of onze Shugi Flexomix disperser.

Terug naar boven >>