Zeven | Classificeren

De hedendaagse productiemethoden en hoge kwaliteitseisen vragen om hoogwaardige en specifieke zeef en classificeer technieken voor het verkrijgen van een optimaal en zuiver eindproduct. Custom Powders heeft dan ook een aantal verschillende technieken in huis voor het zeven, separeren en classificeren van poeders en granulaten waarmee kan worden ingespeeld op de specifieke behoeften van onze klanten.
We bieden onder andere de mogelijkheid voor het zeven van poederige granulaten in grote volumes, het microzeven van poeders tot 120 à 200 micron met een scherp snijpunt en het classificeren met lucht van fijne poeders in de range van 20 tot 40 micron in tanker ladingen. Indien gewenst kunnen we natuurlijk ook kleinere hoeveelheden voor u verwerken.
Onze apparatuur voldoet aan de hoogste kwaliteitstandaarden en kan flexibel worden ingezet en indien gewenst meestal ook nog in combinatie met een aantal van onze andere diensten, zoals malen, drogen, granuleren en vermengen. Ook qua verpakking kunnen we u veel flexibiliteit bieden.

Zeef en classificeer technieken

Download de printversie van al onze mogelijkheden op het gebied van zeven en classificeren of lees verder voor meer informatie.

 

 

 

 

 

Zeven | Classificeren


Zeven

We hebben onder andere de beschikking over zogenaamde tril- en tuimelzeven. Deze machines zijn uitermate geschikt voor moeilijk te zeven producten en bestrijken een brede zeef range variërend van 500 micron tot enkele mm. Ze zijn geschikt voor het zeven van poederige granulaten in grote volumes als ook voor het microzeven van poeders in de range van 120 - 200 micron. Deze apparatuur is geschikt voor een breed pallet aan producten en levert een zeer betrouwbaar en efficiënt eindresultaat. ZeefprocesEen van de grote voordelen van een dergelijk systeem is dat er meerdere zeefdekken kunnen worden geïnstalleerd zodat het mogelijk wordt om tegelijkertijd verschillende fracties van elkaar te scheiden met een hoge doorzet.
Naast dit type zeef beschikken we ook over zogenaamde centrifugerende zeven (kek zeven). Dit zijn zeven waarin het product door een draaiende cilindrische zeef wordt gevoerd met behulp van een mechanische actie die tegelijkertijd de poriën van de zeef schoon houden. Dit soort zeven zijn uitermate geschikt voor poeders die wat meer cohesie vertonen. In een Kek zeef kan net als bij het classificeren slechts één fractie worden afgezeefd. Dit soort zeven kunnen als zelfstandige zeeftechniek worden ingezet maar worden vaak ook gebruikt als controle zeef aan het eind van een proces om eventuele ongewenste verontreinigingen uit poeder- of korrelvormige producten te verwijderen. De typische zeef range voor dergelijke producten ligt ergens tussen de 75 micron en 4,5 mm.

Classificeren


ClassificerenLucht classificatie is een proces waarbij grote volumes poeders door middel van lucht naar fysieke deeltjesgrootte gescheiden kunnen worden. Deze techniek kan op zich zelf staand gebruikt worden om fijne poeders van grovere poeders te scheiden of om grovere poeders van fijnere poeders te scheiden. Vaak wordt deze techniek echter ook gebruikt in aanvulling op processen waar de benodigde deeltjesgroottes niet in een keer bereikt kunnen worden bijvoorbeeld na een zeef- of een maalproces. Ook is het mogelijk dat het juist voor het proces wordt geplaatst om zo de effectiviteit van de volgende stap te verhogen of te optimaliseren.
Het grote voordeel van classificeren ten opzichte van zeven zit hem in de snelheid waarmee de deeltjes fysiek gescheiden kunnen worden. Het nadeel is dat het slechts een fractie kan worden afgescheiden. De typische deeltjesgrootte range waarvoor deze techniek geschikt is bevindt zich ergens tussen de 2 en 100 micron.

Speciaal Zeven


Custom Powders is bijzonder bedreven in het zeven/classificeren van fijnere poeders. Hiertoe hebben we een aantal speciale technieken ter beschikking.

Microzeven
We hebben veel kennis en kennis in huis wat betreft het zeven van fijnere poeders. Dit is een speciaal gebied waar onze apparatuur betrouwbare resultaten levert. U kunt hierbij denken aan het zeven van poeders in de range van 45 - 75 micron. Op het gebied van classificeren kunnen we nog fijner gaan en zijn waarden in de range van 10 - 50 micron bereikbaar. Momenteel bekijken we de mogelijkheden van ultrasoon zeven om daarmee ons aanbod aan zeef technieken verder uit te breiden. Het voordeel van deze techniek is dat erg moeilik te zeven producten toch op een efficiënte wijze voor u gezeefd kunnen worden. Bij deze techniek worden elektrische trillingen door middel van een transformator omgezet naar mechanische trillingen. Het resoneren dat hierdoor gecreëerd wordt garandeert een gelijkmatigere verspreiding van trillingen over het gehele zeefblad. Dit maakt het mogelijk om poeders efficiënter te zeven en reduceert tegelijkertijd de kans op maasverstopping en dode zones.

Ontstoffen van poeders/granulaten
Voor het onstoffen van bepaalde grovere poeders die wat moeilijker te scheiden zijn beschikken we over een speciale vibrerende zeef. Deze zeef maakt het mogelijk om de fijnere stof deeltjes uit uw product te verwijderen zodat u een stof vrij product krijgt met betere stroomkarakteristieken. Op deze manier kunnen ook granulaten worden ontstoft.

Graag bespreken wij met u welke techniek het meest geschikt is voor uw specifieke product.

Terug naar boven >>