Procesontwikkeling

Ons goed opgeleide personeel beschikt over een bijzonder brede en omvangrijke hoeveelheid ervaring met de meest verschillende soorten apparatuur en een nog breder assortiment aan producten. Deze vakkennis zetten we graag in ten behoeve van onze klanten. We pretenderen niet deskundig te zijn op ieder afzonderlijk gebied van onze processen maar kunnen u in samenspraak met de leveranciers van de door ons gebruikte apparatuur met raad en daad bijstaan in de fase van de procesontwikkeling.

Ons wordt vaak gevraagd om de procesontwikkeling van onze klanten over te nemen. Dat is iets wat we in het verleden vaak gedaan hebben en ook nu nog met alle plezier doen maar vaak is het goedkoper en sneller om deze eerste stap te zetten via de leveranciers van de door ons gebruikte apparatuur. In samenspraak met ons wordt dan bepaald welke leverancier het beste benaderd kan worden om daar te bepalen of het gekozen proces inderdaad het gewenste product oplevert. Wij komen dan vaak weer in beeld op het moment dat het proces moet worden opgeschaald.

Onze specifieke kennis komt vooral tot uitdrukking op het moment dat een proces over een langere periode gedraaid moet gaan worden. Daarbij kunnen dan problemen worden geïdentificeerd die bij de kleinere tests niet aan het licht zijn gekomen.
Daar onze machines zo groot en complex zijn, duurt het reinigingsproces vele uren in het bijzonder wanneer er naar zeer hoge standaarden gewerkt moet worden. Deze reinigingskosten zijn onze grootste kostenfactor en worden daarom streng bewaakt en gebudgetteerd. Een strikte controle van deze kosten voorkomt onaangename verrassingen.

Custom Powders is een zeer professionele verwerker van vaste stoffen. Wij kunnen u ten volle ondersteunen vanaf de eerste fase van productontwikkeling tot het draaien van grote, langdurige productie campagnes. Uw investering in deze ontwikkelingsfase zal zich zeker terug betalen daar u kunt profiteren van onze technische “know how” opgedaan met al onze verwerkingsprocessen. Wij verheugen ons dan ook om met u in contact te komen.